ING: Leul va suferi daca protestele continua

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 13:09
1217 citiri
ING: Leul va suferi daca protestele continua

ING Bank estimeaza ca leul s-ar putea confrunta cu o presiune de depreciere daca protestele continua si ca moneda nationala nu a fost afectata de evenimentele recente, se arata intr-un raport al bancii.

Leul nu pare afectat de evenimentele recente, chiar daca acestea au atras o atentie generoasa in presa internationala, deoarece investitorii probabil au devenit mai putin sensibili la astfel de evenimente pe parcursul ultimilor ani, iar moneda nationala are reputatia unei monede straniu de stabila si sondajele sugereaza ca partidul aflat la guvernare probabil nu va mai conduce Romania dupa alegerile generale ce urmeaza sa aiba loc catre finalul anului.

"Daca protestele continua, crescand sansele unui vid de putere, ce ar putea complica viitorul acordului current de finantare internationala, unul dintre cele importante aspectele pozitive ale Romaniei, leul s-a putea confrunta cu o presiune de depreciere", se precizeaza in raportul bancii.

Potrivit analistilor ING Bank, moneda nationala s-a tranzactionat destul de static vineri si a inchis saptamana la 4,3391/euro. Totodata, leul s-a apreciat pana la 4,33/euro in aceasta dimineata, in pofida violentelor de duminica seara de pe strazile Bucurestiului.

De asemenea, in raport se precizeaza ca Ministerul Finantelor intentioneaza sa emita luni titluri cu scadenta de un an in valoare de 1,5 miliarde lei.

"Aceste instrumente sunt cotate pe piata secundara la 6,20%/6,00% si ne asteptam la o alocare completa pentru un randament mediu in jurul valorii de 6,20%", se mai spune in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ING curs valutar, #depreciere leu, #presiune depreciere leu , #Banci comerciale