Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garanti Bank Romania a primit ratingul BB+ pentru credite pe termen lung

Garanti Bank Romania a primit ratingul BB+ pentru credite pe termen lung


Garanti Bank din Romania ratingul BB+ pentru credite pe termen lung si "b" rating de viabilitate din partea agentiei de rating Fitch, acestea reflectand suportul estimat din partea actionarului turc Turkiye Garanti Bankasi (TGB).

"In evaluarea probabilitatii de sprijin, Fitch ia in considerare angajamentul financiar important si managementul dedicat demonstrat de TGB fata de subsidiara din Romania pana in prezent (...) In acelasi timp, Fitch ia in considerare natura transfrontaliera a relatiei banca mama-subsidiara, cu speranta ca Garanti va functiona cu independenta operationala semnificativa (...)", potrivit Fitch.

Ratingul de viabilitate reflecta dimensiunea redusa a Garanti Bank, sprijinul finciar din partea bancii mama si concentrarea semnficativa a portofoliului corporate.

Abordarea prudenta privind managementul riscului, calitatea satisfacatoare a activelor si pozitia confortabila a capitalului si lichiditatilor au primit rating pozitiv.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1502 ori