Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garanti Bank a obtinut validarea BNR pentru modificarile aduse normei de creditare

Garanti Bank a obtinut validarea BNR pentru modificarile aduse normei de creditare


Garanti Bank anunta ca a obtinut validarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru modificarile aduse normei de creditare pentru persoane fizice.

Conform acestor modificari, conditiile de acordare a creditelor adresate persoanelor fizice (credite de consum si pentru investitii imobiliare) prevad ca durata unui credit de consum nu poate fi mai mare de cinci ani, cu exceptia creditelor acordate in scopul refinantarii creditelor acordate inainte de intrarea in vigoare a Regulamentului 24/2011.

De asemenea, conditiile de acordare a creditelor presupun obligativitatea de garantare a creditelor de consum acordate in valuta, cu exceptia celor acordate in scopul refinantarii creditelor date inainte de intrarea in vigoare a Regulamentului 24/2011, precum si gradele de indatorare a creditelor de consum care au fost revizuite pentru toate valutele, ca urmare a aplicarii socului pe venit, socului pe rata a dobanzii si a socului pe curs valutar.

In cazul creditelor pentru investitii imobiliare, impactul se reflecta in suma maxima finantata si a avansului minim in cazul creditelor acordate in moneda straina: pentru un credit acordat in euro, suma maxima nu poate depasi 75% din valoarea garantiei, iar avansul minim este de minimum 25% din valoarea tranzactiei. Pentru un credit acordat in dolari, suma maxima a creditului nu poate depasi 60% din valoarea garantiei, iar avansul minim este de 40% din valoarea tranzactiei.

In cazul creditelor acordate in lei, nu au intervenit modificari comparative cu ultima varianta a normei - valoarea maxima a creditului nu poate depasi 85% din valoarea garantiei, iar avansul minim este de 15% din valoarea tranzactiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1359 ori