Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch evalueaza ratingurile HVB Tiriac cu perspectiva stabila

Fitch evalueaza ratingurile HVB Tiriac cu perspectiva stabila

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a notat Banca Comerciala HVB A¢iriac cu 'A-' pentru creditele pe termen lung, cu perspectiva stabila, creditele pe termen scurt au fost notate cu 'F2', creditele 'individual' au fost notate cu 'D', iar creditele Suport au fost notate cu '1'. Ratingul creditelor 'individual' au fost plasate sub supraveghere cu tendinta pozitiva.In acelasi timp, au fost afirmate si simultan retrase ratingurile Bancii Comerciale Ion A¢iriac SA, (Banca A¢iriac) retragerea facandu-se ca urmare a fuziunii cu HVB Romania pentru a forma HVB A¢iriac.

Astfel, la limita dinainte de fuziune, Banca Comerciala Ion A¢iriac SA a fost notata cu 'A-' in privinta creditelor pe termen lung, creditele pe termen scurt au fost evaluate cu 'F2', creditele 'individual' au fost notate cu 'D' iar creditele Support au fost notate cu '1'.

Acest rating vine dupa fuziunea dintre Banca A¢iriac si HVB Romania. HVB A¢iriac este detinuta 50 la suta plus o actiune de Bank Austria Creditanstalt AG (BACA), al carei rating este 'A', si 50 la suta minus o actiune de omul de afaceri Ion A¢iriac.

Evaluarea financiara a HVB A¢iriac reflecta suportul potential al bancii din partea BACA, precum si de banca mama, UniCredit din Italia, al carei rating este 'A+'. Fitch a plasat ratingul creditelor Individual al HVB A¢iriac sub supraveghere cu implicatii pozitive pana la o revizuire mai completa a activitatii noului grup.

HVB A¢iriac este a patra banca din Rominia, cu o cota de piata de aproximativ 6,5 la suta. Este planificata fuziunea HVB A¢iriac cu UniCredit Romania, pana in anul 2007.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 802 ori