Finantele au atras peste 900 de milioane de lei, la un randament de 5,91%

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:00
1324 citiri
Finantele au atras peste 900 de milioane de lei, la un randament de 5,91%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni 972,023 milioane de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Titlurile de stat au scadenta la sase luni, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 5,91%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 5,74%.

Valoarea totala a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitatie a fost de peste 1,679 miliarde lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Þiriac Bank.

Ministerul Finantelor Publice a programat imprumuturi de 4,1 miliarde lei de la banci in luna octombrie, prin sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#MFP imprumut banci, #MFP emisiune certificate, #banci imprumut MFP , #Banci comerciale