Eximbank sustine companiile pe piete mai riscante

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 19:03
1366 citiri
Eximbank sustine companiile pe piete mai riscante

Obiectivul strategic al Eximbank este sustinerea intrarii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante, a declarat Ionut Costea, presedintele bancii, cu ocazia participarii la un eveniment de profil.

"Sustinerea patrunderii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante, precum Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu sau spatiul ex-sovietic, este unul dintre obiectivele strategice ale EximBank pentru perioada 2012 - 2016, banca oferind solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea", a spus Costea.

El considera ca in actualul context european si international, in actualele conditii globale de recesiune economica, este timpul ca exportatorii romani sa se indrepte cu mai mult curaj catre economiile emergente si catre cele in curs de dezvoltare.

"Chiar daca aceasta presupune asumarea unor riscuri mai mari comparativ cu spatiul european. Si spun acest lucru pentru ca politica EximBank de acoperire a riscurilor asociate acestor tranzactii internationale aduce un plus de valoare si de credibilitate in sustinerea oficiala a proiectelor companiilor romanesti", a mai spus oficialul Eximbank.

Presedintele bancii a punctat faptul ca banca poate oferi exportatorilor romani un set de produse cu care acestia isi pot diminua semnificativ potentialele riscuri.

"EximBank asigura riscurile de neplata asociate contractelor de export pentru pietele non-UE sau in state nemembre OECD, precum si riscurile asociate investitiilor romanesti in strainatate. Putem fi un partener valoros pentru exportatorii care cauta piete in afara spatiului european, iar faptul ca am acordat garantii de internationalizare in valoare de peste 500 de milioane de euro pentru Brazilia si Rusia vine ca o confirmare a acestui lucru", a mai afirmat Costea.

Oficialul EximBank a reafirmat disponibilitatea de colaborare a institutiei pe care o conduce cu ambasadorii si cu consilierii economici din misiunile diplomatice ale Romaniei pentru identificarea de noi posibilitati de colaborare astfel incat, impreuna, cele doua parti sa poata oferi solutii complete pentru dinamizarea relatiilor internationale de cooperare economica.

#Eximbank piete riscante, #Eximbank piete noi, #Eximbank exportatori , #Banci comerciale