Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emporiki Bank devine Credit Agricole Bank Romania, din luna august

Emporiki Bank devine Credit Agricole Bank Romania, din luna august


Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit va fi schimbat pana la finele lunii august, in Credit Agricole Bank Romania.

Aprobarea vine la doua saptamani dupa ce Emporiki Bank Grecia a anuntat transferul actiunilor detinute la Emporiki Bank Romania catre Credit Agricole.

"Emporiki Bank Romania va adopta oficial numele comercial si sigla Credit Agricole. Procesul pentru schimbarea numelui de brand in Credit Agricole a inceput deja si se va finaliza in urmatoarele saptamani. Numele oficial al bancii va fi schimbat in Credit Agricole Bank Romania, pana la sfarsitul lunii august, dupa ce vor fi indeplinite toate formalitatile legale necesare", se arata intr-un comunicat transmis de Emporiki Bank.

Acordul pentru preluarea subsidiarei din Romania face parte dintr-un transfer mai amplu, al tuturor subsidiarelor Emporiki Bank din Balcani, catre grupul Credit Agricole. Transferul vizeaza subsidiarele din Romania, Bulgaria si Albania, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Credit Agricole a preluat Emporiki Bank in 2006. Emporiki este cea mai mare banca cu capital strain din Grecia.

Emporiki Bank Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 5,1 milioane euro, cu 62% mai mici decat cele din 2010, rezultatele negative din ultimii doi ani fiind determinate de nivelul ridicat al provizioanelor. Emporiki Bank functioneaza pe piata bancara din Romania din 1996.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2403 ori