Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credite pe cont de card (Overdraft). Astazi, Carpatica Bank

Credite pe cont de card (Overdraft). Astazi, Carpatica Bank
Bancile comerciale ofera si alte modalitati de creditare in afara de cele clasice, precum creditele auto, cele ipotecare, imobiliare, credite pentru nevoi personale sau cele pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata. Asa ca, site-ul nostru s-a oprit asupra overdraft-ului, sau a creditului pe cont de card, cum mai este cunoscut. Nu toate bancile au aceasta oferta, insa, baniinostri.ro s-a oprit asupra creditului de la Carpatica Bank.
Facilitatea de overdraft pe card de debit

Beneficiari:
- persoanele fizice angajate pe perioada nedeterminata, care au o vechime neintrerupta de minimum 3 luni la actualul loc de munca sau la agenti economici care constituie impreuna cu societatea la care este angajat in prezent, un grup de persoane juridice.
persoanele fizice autorizate (notari, avocati, experti contabili, contabili autorizati etc)
pensionarii cu varsta maxima de 55 de ani (pensionarii a caror varsta depaseste 55 de ani pot beneficia de facilitatea de overdraft pe card de debit numai daca aduc in garantie depozite colaterale).

Destinatia:
- satisfacerea nevoilor personale

Perioada de creditare:
- 12 luni (cu posibilitate de prelungire automata)

Garantii:
- veniturile realizate sub orice forma de catre imprumutat, sot/sotie, precum si intreaga lor avere, prezenta si viitoare.

Suplimentar se pot aduce in garantie:
- depozit colateral
- polita de asigurare impotriva riscului de neplata certificat de depozit (trezorerie)

Alte aspecte:
- plafonul de credit se determina pe baza ratingului de creditare specific acestui produs, analiza solicitarii de credit efectuandu-se cu respectarea celorlalte reglementari interne
persoanele fizice care au incheiat cu banca un contract de overdraft pe card au obligatia de a alimenta contul de card pana cel tarziu in ultima zi lucratoare a lunii curente cu o suma reprezentand minimum 10% din nivelul plafonului angajat in ultima zi a lunii precedente.

Documentatia de credit:
- cererea de acordare a facilitatii de overdraft
- copiile actelor de identitate ale solicitantului si ale sotiei acestuia

Documente justificative privind veniturile realizate de solicitant si sotul/sotia acestuia:
- adeverinta de salariu, cupon de pensie, declaratie de venit etc. (dupa caz);
- declaratie pe propria raspundere privind valoarea angajamentelor de plata ale solicitantului si ale familiei acestuia si in mod special a obligatiilor devenite exigibile si neonorate la scadenta si privind litigiile cu tertii, cu precizarea, dupa caz, a motivelor care au condus la situatiile respective.

Se pot solicita si copii dupa documentele care atesta gradul de indatorare al solicitantului si familiei acestuia. Acordul de consultare in baza de date a Biroului de Credit

Costul creditului:
- in conformitate cu Lista de dobanzi si Tariful de comisioane BCC in vigoare la data aprobarii creditului.BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1404 ori