Cine este Radu Craciun si ce il recomanda pentru functia de economist sef al BCR

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 16:35
2865 citiri
Cine este Radu Craciun si ce il recomanda pentru functia de economist sef al BCR

Radu Craciun (51 de ani), unul dintre cei mai cunoscuti analisti economici din Romania, va prelua, incepand cu luna februarie 2014, pozitia de director de cercetare si economist sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), cea mai mare banca din sistem dupa valoarea activelor. Ce il recomanda?

"Experienta aplicata de peste zece ani in analiza si cercetare pe pietele financiare, alaturi de anvergura profesionala si intelectuala a lui Radu Craciun vor putea fi perfect valorificate in cadrul BCR si al Erste Group, in calitatea acestora de institutii de prim-rang ale sectorului financiar-bancar local si regional", se arata intr-un comunicat remis de banca.

Craciun este membru fondator al Asociatiei Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR), alaturi de Lucian Anghel, Ionut Dumitru si Florian Libocor, si membru al Consiliului director al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), avand ca responsabilitate gestionerea portofoliului global de investitii in cadrul Eureko Pensii in calitate de director de investitii.

Odata cu preluarea functiei in cadrul BCR, el va coordona activitatea de analiza macroeconomica si a pietelor de capital.

Cel il recomanda: 16 ani de experienta in domeniul financiar

Experienta profesionala a lui Radu Craciun depaseste 16 ani, in cadrul unor institutii financiare si de consultanta renumite la nivel local si international.

Craciun are o experienta de peste zece ani in analiza si cercetare pe pietele financiare, experienta pe care a dobandit-o inca din 1997, cand a debutat ca si analist piete de capital din Romania in cadrul ABN Amro Securities.

La numai doi ani, a fost numit analist sef pentru piata de capital in cadrul aceleiasi companii, avand ca responsabilitatii coordonarea departamentului de analiza a emitentilor tranzactionati pe pietele reglementate, analize macroeconomice si politice asupra Romaniei si analiza sectorului auto din Ungaria.

In perioada 2000-2004 a ocupat functia de analist senior Piete financiare globale in cadrul ABN Amro Bank, urmand ca din 2004 pana in 2007, in calitate de sef al departamentului de analiza piete financiare globale, sa preia responsabilitatea analizelor macroeconomice atat pentru Romania si Bulgaria cat si pentru Kazahstan.

Ulterior, Radu Craciun a preluat in 2007 functia de director de investitii la Eureko SAFPP (societate de administrare a fondurilor private de pensii) fiind responsabil de gestionarea portofoliului global de investitii, dupa o perioada de sapte ani in care a activat in cadrul diviziei de piete financiare a bancii ABN Amro.

In 2008, Radu Craciun a preluat functia de presedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), inlocuindu-l pe economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel.

#economist sef BCR, #Radu Craciun BCR, #experienta Radu Craciun , #Banci comerciale