Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carpatica a luat 8 milioane dolari de la Finantte pentru investitii in mica industrie

Carpatica a luat 8 milioane dolari de la Finantte pentru investitii in mica industrie

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a luat 8 milioane dedolari de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru finantarea proiectelor de investitii in procesarea produselor agricole ale firmelor private din localitati care au mai putin de 200.000 de locuitori, a informat banca, intr-un comunicat.

Finantarea face parte dintr-un imprumut incheiat intre Banca Comerciala Carpatica si MFP in anul 2005, in cadrul Proiectului de Finantare Rurala - Partea A, finantat de Banca Mondiala. Pe 15 martie, Carpatica si Ministerul Finantelor au semnat un act aditional la contractul din 2005, urcand valoarea totala a angajamentului MFP la suma de 22,56 milioane dolari, potrivit comunicatului bancii.

Fondurile vor fi folosite pentru finantarea investitiilor productive ale firmelor private cu sediul in localitati care au mai putin de 200.000 de locuitori. "Carpatica finanteaza, de asemenea, proiectele de investitii productive ale intreprinderilor private din localitatile cu peste 200.000 de locuitori, daca aceste proiecte vizeaza procesarea produselor agricole: fabrici de ulei alimentar, de morarit si panificatie, mezeluri, lapte, conserve de legume-fructe si carne, abatoare sau fabrici de imbuteliere a vinurilor", se mentioneaza in acelasi comunicat.

Pentru a fi eligibile la finantare din partea bancii, proiectele trebuie sa respecte legislatia de mediu, legislatia sanitara si sanitar-veterinara in vigoare in Romania si sa fie fezabile tehnic si economic.

Banca Comerciala Carpatica are, in prezent, o retea teritoriala de 219 unitati, 173 bancomate si 23 automate de schimb valutar. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,63 miliarde lei (483,7 milioane euro) si o cota de piata de 0,95%, potrivit datelor bancii centrale.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori