BCR reduce dobanzile la creditele noi in lei pentru populatie

Luni, 01 Februarie 2010, ora 15:08
1488 citiri
BCR reduce dobanzile la creditele noi in lei pentru populatie

Banca Comerciala Romana (BCR) a redus cu pana la 2,5 puncte procentuale, incepand de luni, dobanzile la creditele noi in lei acordate populatiei, a anuntat luni banca, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Dobanzile la creditele de nevoi personale Divers Extra BCR cu dobanda fixa, in lei, incep de la 9,9% pe an si ajung pana la 11,75% pe an pentru clientii cu istoric bun cu BCR, in functie de termenul pe care se acorda creditul, se mentioneaza in comunicat.

Clientii cu istoric bun sunt persoanele care au mai avut credit la BCR si au avut un comportament bun de plata, clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la BCR.

Pentru clientii fara istoric cu BCR, dobanzile ajung pana la 13,25% pe an, se mai arata in comunicat.

De asemnea, tot incepand de luni, BCR modifica nivelul dobanzilor fixe aferente depozitelor la termen in lei pentru populatie, cu maturitati scurte de pana la sase luni inclusiv (reducere intre 0,1% si 0,4% pe an). Dobanzile pentru maturitati de 9 si 12 luni raman nemodificate, se mai arata in comunicat.

Saptamana trecuta, BCR anunta ca scade cu 2 puncte procentuale, din februarie, nivelul ratei dobanzii de referinta fixa pentru creditele noi acordate companiilor in lei si cu 1 punct procentual nivelul ratei dobanzii de referinta variabila pentru creditele in sold si nou acordate in moneda nationala.

#bcr, #dobanzi, #credite, #lei , #Banci comerciale