BCR BpL a inregistrat un profit de peste 6 mil. lei pana in T3

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 12:11
1682 citiri
BCR BpL a inregistrat un profit de peste 6 mil. lei pana in T3

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat un profit net de peste 6 milioane de lei in primele noua luni din 2011, fata de o pierdere de 0,115 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi banca.

Totodata, la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din acest an, banca si-a majorat activele totale cu 87% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 681 milioane lei.

Valoarea depozitelor atrase s-a dublat in comparatie anuala, ajungand la apropximativ 585 milioane de lei.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut de la peste 170.000 de contracte active la finalul trimestrului III al anului 2010 pana la aproximativ 250.000 de contracte active in prezent, cu o valoare contractuala totala de peste 8 miliarde lei.

"Cresterea cu peste 50% a numarului de contracte incheiate fata de aceeasi perioada a anului trecut este chiar dovada absoluta a faptului ca sistemul de economisire-creditare devine tot mai atractiv chiar in perioada de criza economica. Sistemul Banca pentru Locuinte va deveni o sursa importanta de finantare a sistemului locativ din Romania, indiferent daca vorbim despre lucrari de renovare sau despre achizitie, intrucat romanii inteleg repede ca trebuie sa economisesti inainte sa faci o investitie mare", a declarat presedintele BCR Banca pentru Locuinte Alexandru Ciobanu.

BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a Gupului BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania - actionar majoritar cu 80% din actiuni - si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste din Austria - 20% din actiuni.

#bcr banca pentru locuinte, #profit bcr , #Banci comerciale