Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Barclays: Penalitati de 453 milioane de dolari pentru manipularea Libor

Barclays: Penalitati de 453 milioane de dolari pentru manipularea Libor


Barclays, a doua mare banca din Marea Britanie in functie de active, a acceptat plata unor penalizari in valoare de 290 milioane de lire sterline (453 milioane dolari) pentru inchiderea unor investigatii in Statele Unite si Marea Britanie legate de manipularea dobanzii Libor.

Directorul general al Barclays, Bob Diamond, si alti directori ai bancii vor renunta la bonusuri, din cauza acestei penalizari, se arata intr-un comunicat al bancii, transmite Bloomberg.

"Evenimentele care au condus la deciziile de astazi (miercuri n.r.) au legatura cu actiuni din trecut care au fost cu mult sub standardele la care aspira Barclays in politica de afaceri", a aratat Diamond.

Acordurile Barclays cu Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) din Marea Britanie, Comisia pentru Tranzactii cu Contracte Futures si Departamentul de Justitie din SUA au fost incheiate in urma unei investigatii legate de manipularea dobanzii Libor de catre banci pentru ascunderea costului real al imprumuturilor si formarea unei intelegeri.

Libor este dobanda de referinta pentru instrumente financiare in valoare de 360 miliarde de dolari.

Intre alte banci investigate de autoritatile de reglementare la nivel mondial in acest caz se afla Royal Bank of Scotland, Citigroup, UBS, ICAP, Lloyds Banking Group si Deutsche Bank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1404 ori