Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancherii britanici cer in justitie Commerzbank plata unor bonusuri de 50 milioane euro

Bancherii britanici cer in justitie Commerzbank plata unor bonusuri de 50 milioane euro


Justitia britanica a inceput miercuri analizarea cererilor a 100 de angajati din Londra ai bancii germane Commerzbank, care reclama plata unor bunusuri de 50 de milioane de euro, promise si care nu au fost platite niciodata.

Bancherii sunt fosti angajati ai bancii Dresdner Kleinwort, integrata in prezent in Commerzbank, si reclama fiecare intre 15.000 si 2 milioane de euro.

Potrivit reclamatiilor, bonusurile le-au fost promise in 2008, in scopul fidelizarii angajatilor, intr-o perioada in care banca traversa probleme financiare.

"Suntem aici pentru ca promisiunile nu au fost onorate", a declarat avocatul bancherilor, Andrew Hochhauser.

Angajatii bancii nu au primit decat 10% din sumele la care se asteptau si in unele cazuri nimic.

Banca sustine ca nu s-a angajat la nimic si ca are dreptul sa revizuiasca recompensele oferite salariatilor, in cazul inrautatirii rezultatelor financiare.

Bonusurile din sectorul financiar reprezinta un subiect deosebit de sensibil in Marea Britanie si sunt mai nepopulare decat in alte tari, in conditiile in care guvernul aplica un program de austeritate.

Banca Angliei insista ca bancile sa limiteze compensatiile financiare acordate angajatilor si actionarilor si sa se concentreze pe consolidarea capitalului, pentru a putea traversa dificultatile economice actuale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 994 ori