Banca Italo Romena are un nou director

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 16:14
1973 citiri
Banca Italo Romena are un nou director

Paolo Mariani este noul director general al Bancii Italo Romena, succedandu-l in functie pe Giulio Simonelli, care si-a incheiat mandatul in luna martie, se arata intr-un comunicat al bancii.

Inainte de sosirea in Romania, Paolo Mariani a ocupat, timp de patru ani, functia de director general al institutiei bancare italiene Carifac ("Cassa di risparmio di Fabriano e Cupramontana S.p.A"), membra a Grupului Veneto Banca la fel ca Banca Italo Romena.

"Numirea lui Paolo Mariani in functia de director general al Bancii Italo Romena va contribui in mod semnificativ la performantele bancii, data fiind cariera sa de peste 20 de ani in sectorul bancar din Italia. Acesta aduce cu sine o bogata experienta, acumulata pe segmentele corporate si private banking pe care, am convingerea, o va pune in slujba clientilor Bancii", a declarat Franco Antiga, presedintele Bancii Italo Romena.

Paolo Mariani are 51 de ani si a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Macerata (Universita degli Studi di Macerata) din Italia.

"Noua functie pe care o ocup in cadrul Bancii Italo Romena reprezinta o provocare si o oportunitate deopotriva deoarece voi avea ocazia sa cunosc un mediu de afaceri nou pentru mine, dar care continua sa fie atractiv pentru investitorii straini.

Totodata, ma bucur sa cunosc o tara si o cultura cu legaturi foarte puternice cu Italia. Impreuna cu echipa de specialisti ai bancii pe care am cunoscut-o la Bucuresti, am certitudinea ca vom obtine rezultate foarte bune si vom oferi clientilor nostri actuali si viitori produse si servicii la cele mai inalte standarde", a declarat Paolo Mariani.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti si 17 sunt situate in cele mai importante orase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#director banca Italo Romena, #Paolo Mariani Italo Romena , #Banci comerciale