FMI, ingrijorat ca leul va fi supus unor presiuni in 2012

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 16:40
1982 citiri
FMI, ingrijorat ca leul va fi supus unor presiuni in 2012

Banca Nationala a Romaniei ar trebui sa adopte o atitudine prudenta in politica monetara, in conditiile in care exista probabilitatea revenirii presiunilor asupra leului, insotite de iesiri de capital, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"In mod cert, noi dorim ca banca centrala sa adopte o atitudine prudenta in politica monetara din viitor. Si motivul pentru care recomandam prudenta este ca suntem ingrijorati de posibilitatea revenirii presiunilor pe curs si iesiri de capital", a spus Franks, intrebat daca banca centrala ar trebui sa continue procesul de reducere a ratei dobanzii de politica monetara.

Leul a rezistat destul de bine in contextul ultimelor tulburari de pe pietele financiare, de cele mai multe ori cu ajutorul interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor bancari.

Cursul de referinta publicat marti de BNR indica o depreciere de 0,64% a monedei nationale fata de finalul anului trecut.

Cel mai inalt nivel atins in acest an a fost anuntat de banca centrala la 25 noiembrie, de 4,3620 lei/euro, reprezentand totodata cea mai apropiata cotatie de maximul istoric atins in iunie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #curs valutar euro, #curs valutar dolar , #Banci Bucuresti