Vrei un credit auto? Vezi ce rata va trebui sa platesti

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 08:41
1837 citiri
Vrei un credit auto? Vezi ce rata va trebui sa platesti

Cei care si-au dorit intotdeauna o masina, insa nu au banii necesari pentru a cumpara una, pot apela la un credit auto, bancile fiind dispuse sa-i ajute in acest sens.

Daca va numarati printre acestia, atentie insa cum va planificatii banii de rate, caci dobanzile la aceste tipuri de credite sunt de la 8,7% si pot ajunge la aproape 14%, ceea ce inseamna ca, in final, veti plati cu mult mai mult decat daca ati fi luat un autoturism cu banii jos.

Cum o masina noua, de la o marca ce este considerata de nivel mediu costa in jur de 10.000 de euro, Ziare.com a incercat sa afle pentru dumneavostra ce rata veti plati la un credit auto de 9.000 de euro (10%, adica 1.000 de euro fiind avansul), contractat pe o perioada de 5 ani.

De exemplu, la BRD Groupe Societe Generale, pentru aceasta suma, veti plati o rata lunara de 185 de euro, beneficiind de o dobanda de 8,50% si DAE de 14,14%. Venitul lunar necesar, ca sa puteti sa contractati suma in cauza, este de 2.467 lei, gradul de indatorare fiind de 30%.

La CEC Bank, pentru aceeasi suma, rata va fi de 186 de euro, dobanda 8,71% si DAE de 10,11%. Si aceasta banca cere un venit de cel putin 2.480 de lei, la un grad de indatorare de 30%. Creditele auto de la CEC Bank sunt destinate achizitionarii de autoturisme, iar in aceasta categorie se incadreaza si creditele pentru cumpararea de autoturisme "la mana a doua", nu mai vechi de 5 ani, de la persoane fizice sau juridice.

O rata ceva mai mare are ATE Bank, adica de 191 de euro. In ceea ce priveste dobanda, aceasta este de 10,01%, in timp ce DAE este de 10,48%. Aceeasi rata o veti plati si pentru creditul luat de la Banca Transilvania (191 de euro), dar aici si dobanda si DAE sunt mai mari, de 10,05%, respectiv 12,49%. 2.547.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#credit, #credit auto, #rata credit, #masina second hand , #stiri Banca Transilvania