Vanzarea Bancii Transilvania alerteaza bursa

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 12:47
2443 citiri
Vanzarea Bancii Transilvania alerteaza bursa

Speculatiile privind posibila vanzare a Bancii Transilvania s-au intetit, dupa ce un grup de actionari romani ai bancii au propus eliminarea pragului de 5%, care limiteaza detinerile in cadrul bancii.

Ridicarea limitei de detinere a fost interpretata de brokeri ca semn al dorintei mai mari de a vinde a unor actionari care nu doresc sa piarda perioada favorabila prin care trec pietele financiare. Actiunile bancii au sarit ieri cu peste 14% pe Bursa, ramanand fara vanzatori pe parcursul zilei.

Intrebat de Business Standard daca se poarta negocieri pentru vanzarea bancii, Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania si cel mai important actionar persoana fizica, a raspuns ca, "daca se intampla ceva, vom face public la momentul respectiv". El a adaugat ca propunerea de ridicare a pragului de detinere a venit din partea unui grup de actionari romani, care detin peste 5% din banca.

Potrivit actelor constitutive ale bancii, niciun actionar nu poate sa detina mai mult de 5% din capitalul social al bancii decat cu aprobarea AGA. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este singurul actionar caruia i-a fost permis sa depaseasca limita de detinere. BERD este cel mai important actionar al BT, cu un pachet de circa 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#actionari, #actiuni, #berd, #bt, #vanzare , #stiri Banca Transilvania