Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarea Bancii Transilvania alerteaza bursa

Vanzarea Bancii Transilvania alerteaza bursa

Speculatiile privind posibila vanzare a Bancii Transilvania s-au intetit, dupa ce un grup de actionari romani ai bancii au propus eliminarea pragului de 5%, care limiteaza detinerile in cadrul bancii.

Ridicarea limitei de detinere a fost interpretata de brokeri ca semn al dorintei mai mari de a vinde a unor actionari care nu doresc sa piarda perioada favorabila prin care trec pietele financiare. Actiunile bancii au sarit ieri cu peste 14% pe Bursa, ramanand fara vanzatori pe parcursul zilei.

Intrebat de Business Standard daca se poarta negocieri pentru vanzarea bancii, Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania si cel mai important actionar persoana fizica, a raspuns ca, "daca se intampla ceva, vom face public la momentul respectiv". El a adaugat ca propunerea de ridicare a pragului de detinere a venit din partea unui grup de actionari romani, care detin peste 5% din banca.


Potrivit actelor constitutive ale bancii, niciun actionar nu poate sa detina mai mult de 5% din capitalul social al bancii decat cu aprobarea AGA. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este singurul actionar caruia i-a fost permis sa depaseasca limita de detinere. BERD este cel mai important actionar al BT, cu un pachet de circa 15%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2256 ori
Citeste mai multe despreactionari actiuni berd bt vanzare