Val de atacuri phishing ce vizeaza clientii Bancii Transilvania si ING

Duminica, 16 Martie 2014, ora 13:33
1654 citiri
Val de atacuri phishing ce vizeaza clientii Bancii Transilvania si ING

Clientii serviciilor de online banking ale Bancii Transilvania si ING au fost tinta unui val de atacuri de tip phishing, potrivit laboratoarelor Bitdefender.

In ultima saptamana s-au intensificat atacurile informatice de acest tip ce par a fi puse la cale de aceiasi hackeri. Dupa ce le fura datele bancare prin intermediul paginilor phishing, escrocii informatici fac plati online in numele victimelor si le golesc conturile.

"Pana de curand, a fost o perioada de acalmie in materie de phishing-uri care vizeaza site-urile bancilor romanesti, dar in ultima perioada aceste atacuri au revenit in actualitate si tintesc clientii Bancii Transilvania si ING. Utilizatorii nu verifica intotdeauna pagina unde isi introduc ID-ul de logare, parola sau tokenul. Pentru ca paginile arata exact ca cele legitime ale bancii si sunt in limba romana, multi oameni cad in capcana," a declarat Alin Damian, Online Threats Researcher, Bitdefender.

Site-urile de tip phishing imita continutul paginilor de logare ale bancilor

Site-urile de tip phishing imita aproape in totalitate continutul paginilor autentice de logare ale bancilor. Totusi, atacul asupra Bancii Transilvania nu reproduce mesajul de avertisment de pe site-ul institutiei bancare, prin care aceasta isi avertizeaza utilizatorii ca nu va trimite niciodata mesaje prin care sa solicite accesarea de link-uri si introducerea datelor de logare ale contului (ID de logare, parola, cod token).

Bitdefender recomanda utilizatorilor sa verifice intotdeauna ca au o conexiune securizata, semnalata in browser de prezenta "https".

#phishing Romania, #phishing banci , #stiri Banca Transilvania