Rata la creditul ipotecar pe 30 de ani scade si cu 100 de euro pe luna

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 16:46
3383 citiri
Rata la creditul ipotecar pe 30 de ani scade si cu 100 de euro pe luna

Cateva banci din Romania au adaptat costurile creditelor la noile dobanzi medii EURIBOR. La un credit ipotecar pe 30 de ani in valoare de 50.000 de euro rata scade cu peste 100 de euro fata de octombrie 2008.

Mai multe banci locale au umblat la rata la credit in ultimele cateva saptamani, fie intentionat, fie obligate de evolutia dobanzilor medii.

Cele mai mari ajustari le vedem in cazul creditelor pentru locuinta acordate in moneda europeana in conditiile in care dobanda EURIBOR a pierdut procente serioase ca urmare a deciziilor consecutive luate de Banca Centrala Europeana.

ING Bank este ultima banca ce a redus dobanzile cu 0,25%, atat pentru Creditul de Nevoi Personale cu Ipoteca, cat si pentru Creditul Ipotecar in euro.

La Bancpost, de exemplu, dobanda a scazut de la 9,90 la 7,04% in cazul creditului de locuinta in euro.

Banca Transilvania, una dintre bancile de top din Romania, a anuntat de asemenea ca a redus dobanzile la creditele imobiliare in lei cu pana la 2%. Aceasta modificare cuprinde insa si o ajustare a marjei bancii, si nu doar reducerile suferite de dobanda medie ROBOR.

Ajustari de pana la 1,6% la dobanzi au operat si Garanti Bank si Leumi. Recent, si Banca Romaneasca a decis sa scada dobanzile. Modificari de dobanda insa mai putin importante au operat si BCR, Emporiki Bank sau Banca Italo-Romena.

#rata, # credit, # scadere, # banci, # romania, # dobanda , #stiri Banca Transilvania