Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Bancii Transilvania a fost de 8 ori mai mic

Profitul Bancii Transilvania a fost de 8 ori mai mic

Banca Transilvania a obtinut in primele noua luni din acest an un profit net de 48,28 milioane lei (11,41 milioane euro), de peste 8 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2008, dar profitul operational a urcat cu 83%, pana la 418 milioane lei, a anuntat miercuri banca, precizeaza NewsIn.

In perioada ianuarie - septembrie 208, banca raportase un profit net de 396,63 milioane lei, dar acesta a fost sustinut de vanzarea afacerilor de asigurari.

"Ne-am focusat in aceste noua luni pe eficienta si pe prudenta. Toate eforturile noastre se indreapta catre realizarea obiectivelor pe care ni le-am asumat pentru acest an, inclusiv nivelul de profit brut estimat, in conditiile in care trimestrul urmator nu se arata a fi mai usor decat acesta, din punctul de vedere al mediului de afaceri", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Totusi, banca a obtinut in primele noua luni un profit brut operational de 418 milioane lei (98,82 milioane euro), inainte de provizionare, cu 83% mai mare decat rezultatul din perioada similara a anului precedent.

De asemenea, activele totale ale Bancii Transilvania au sporit cu 7% de la inceputul anului, pana la 18,25 miliarde lei.

In primele trei trimestre ale acestui an, Banca Transilvania a avut venituri operationale de peste 930 milioane lei, in urcare cu 23% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce a adus companiei un profit brut, dupa provizionare, de 73,08 milioane lei, care include si castigul exceptional de 13,8 milioane lei, rezultat din vanzarea participatiei detinute la BT Aegon.

Pe de alta parte, veniturile totale au sporit in primele noua luni cu 27%, la 3,71 miliarde lei (877 milioane euro), comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, de 2,93 miliarde lei. In schimb, cheltuielile totale s-au majorat mult mai puternic, cu 48%, de la 2,45 miliarde lei, la 3,63 miliarde lei (858 milioane euro).

La sfarsitul lunii septembrie, raportul credite/depozite era de 0,84, ceea ce, potrivit bancii, "arata o lichiditate foarte buna, precum si o pozitie puternica in ceea ce priveste resursele atrase din piata interna, resurse care au crescut cu 15% in 2009.

Nivelul de solvabilitate al Bancii Transilvania era de 13,53%, la finele lunii septembrie, cu mult peste limita minima de 8%, impusa de BNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1556 ori
Citeste mai multe despreprofit banca transilvania milioane euro