Prima Casa: FNGCIMM recomanda un termen de peste 60 de zile pana la finalizarea tranzactiei

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 16:22
2541 citiri
Prima Casa: FNGCIMM recomanda un termen de peste 60 de zile pana la finalizarea tranzactiei

Fondul Garantare pentru IMM-uri a solutionat peste 1.200 de dosare pana la sfarsitul lui august, din aproximativ 1.700 de solicitari de garantare, diferenta reprezentand dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei, a anuntat miercuri Fondul, potrivit NewsIn.

Valoarea solicitarilor de garantare este de 67,12 milioane euro, media garantiilor acordate situandu-se in jurul valorii de 42.000 euro. Ritmul de sosire al solicitarilor de garantare se situeaza la aproximativ 150 dosare pe zi, se arata in comunicatul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Bucurestiul si judetele Cluj si Constanta ocupa primele trei locuri in functie de numarul de solicitari primite.

BRD-Groupe Societe Generale este banca de la care au fost primite cele mai multe solicitari de garantare, pe urmatoarele locuri situandu-se Banca Comerciala Romana (BCR) si Banca Transilvania, potrivit FNGCIMM.

Fondul recomanda celor care vor sa-si cumpere o casa prin programul "Prima Casa" sa negocieze in antecontractele de vanzare - cumparare un termen de cel putin 60 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Termenul de analiza a solicitarilor de garantare este de cel mult cinci zile lucratoare.

Programul guvernamental Prima Casa, destinat sa dezghete sectorul imobiliar si creditarea bancara, prevede un plafon de garantii de stat de 1 miliard de euro pentru achizitia locuintelor.

In program s-au inscris 19 banci, care s-au angajat sa respecte anumite conditii, precum limite maxime la dobanzile percepute si eliminarea comisionului de rambursare anticipata. 

 

#casa, #dosare, #prima, #solutionare , #stiri Banca Transilvania