Indicele BET al Bursei crestea cu 0,65%

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 11:24
1363 citiri
Indicele BET al Bursei crestea cu 0,65%

Indicele BET al Bursei de la Bucuresti revenea usor in deschiderea sedintei de joi, dupa corectiile puternice din ziua precedenta, in timp ce actiunile SIF erau suspendate de la tranzactionare pentru desfasurarea adunarilor generale ale actionarilor, relateaza NewsIn.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, revenea cu 0,65% dupa primele 10 de minute de tranzactionare, pana la 5.723,05 puncte, iar indicele compozit, BET-C, inregistra un avans de 0,41%, pana la 3.441,78 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), nu putea fi calculat intrucat toate cele cinci SIF-uri sunt suspendate de la tranzactionare pentru desfasurarea adunarilor generale.

In schimb, indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, crestea cu 0,27%, la nivelul de 11.663,11 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, urca cu 0,34%, la 562,31 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, castiga 0,45%, pana la 785,38 puncte.

In sedinta de joi, peste 20 de actiuni sunt suspendate de la tranzactionare, pentru despasurarea adunarilor generale ale actionarilor, printre cele mai importante fiind cele ale Bancii Transilvania, BRD SocGen, Transelectrica, Petrom, precum si cele cinci SIF-uri. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #indice, #sif, #tranzactii , #stiri Banca Transilvania