Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IFC a aprobat un imprumut de 50 milioane euro pentru BT Divizia pentru Medici

IFC a aprobat un imprumut de 50 milioane euro pentru BT Divizia pentru Medici

International Financial Corporation (IFC), divizie a Bancii Mondiale, a aprobat un imprumut negarantat pentru Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania in valoare de 50 milioane euro, pentru 7 ani, conform datelor institutiei financiare.

Imprumutul este destinat finantarii in principal a microintreprinderilor si firmelor mici care furnizeaza servicii medicale, conform anuntului IFC.

Banca Transilvania ofera servicii bancare specializate pentru clientii din domeniul sanatatii, prin "Divizia pentru Medici".

Banca Transilvania a mai semnat, spre finalul anului trecut, un acord de imprumut cu IFC, in valoare de 102,5 milioane euro, din care institutia internationala a alocat 30 milioane euro pentru extinderea finantarii gospodariilor si a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Facilitatea de creditare a inclus si un imprumut sindicalizat de 72,5 milioane euro.

In prima jumatate a acestui an, Banca Transilvania (TLV) a obtinut un profit net de 11,07 milioane lei, in scadere de zece ori fata de cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut.

In structura actionariatului bancii, 61,2% este capital romanesc, iar restul este strain.

Unul dintre actionarii principali ai Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1284 ori