Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Groupama Asigurari isi reduce capitalul social cu 84%, la 169,2 milioane lei

Groupama Asigurari isi reduce capitalul social cu 84%, la 169,2 milioane lei

Actionarii Groupama Asigurari, rezultata in urma fuziunii BT Asigurari cu Asiban, au decis, intr-o sedinta din 28 august, reducerea capitalului socioal cu 872,9 milioane lei, ca urmare a diminuarii activului net al societatii, la mai putin de 50% din valoarea capitalului social subscris, relateaza NewsIn.

Inainte de reducere, capitalul social al Groupama Asigurari era de 1,042 miliarde lei. Suma de 872,87 milioane lei reprezinta pierderile acumulate, inclusiv prima negativa inregistrata in urma fuziunii in care a fost implicata societatea.

Reducerea capitalului se va face prin reducerea numarului de actiuni emise de societate, de la 1,042 miliarde actiuni la 169,23 milioane actiuni, potrivit anuntului. Cele 169,23 milioane actiuni isi vor pastra valoarea nominala de 1 leu si vor fi alocate actionarilor actuali - Groupama SA si Groupama Investissements SAS - conform cotei de participatie a acestora la capitalul social.

Groupama SA detine 99,99997% din capitalul social, iar Groupama Investissements SAS are 0,00003% din capital. Executarea hotararii de reducere a capitalului social propuse nu va aduce atingere activitatii, activului net sau pozitiei financiare ale societatii si nu va antrena vreo distribuire de fonduri catre actionari, potrivit companiei.

Grupul francez de asigurari Groupama, care a preluat companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro. de asemenea, Groupama s-a inteles anul trecut cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Groupama Asigurari a obtinut autorizatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in iunie, fuziunea realizandu-se prin absorbtia Asiban de catre BT Asigurari. Compania, cu sediul la Cluj-Napoca, a fost inregistrata la Registrul Comertului la 1 august. OTP Garancia va fi integrata la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2412 ori
Citeste mai multe desprecapital societate actionari companie