Dupa ce si-a dublat profitul, Banca Transilvania se extinde si face angajari

Luni, 09 Mai 2011, ora 17:08
3510 citiri
Dupa ce si-a dublat profitul, Banca Transilvania se extinde si face angajari

Pe primul trimestru al acestui an, BT (Banca Transilvania) a inregistrat cel mai mare profit net de la declansarea crizei. Ce planuri are Robert Rekkers, seful bancii? Pana la sfarsitul anului, va mai deschide 16 sucursale si va angaja 160 de oameni.

Situatia bancilor care si-au publicat rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an nu este tocmai roz. Astfel, Grupul BCR a inregistrat un profit de circa 76,1 milioane de lei, mai putin de o treime fata de cel din perioada similara a anului 2010.

A doua banca locala dupa active, BRD-SocGen, a avut in primele trei luni ale anului un profit net de 122 mil. lei, scaderea fata de primul trimestru al anului trecut fiind de 38%.

Au fost insa si banci care s-au putut lauda cu rezultate in crestere. Una dintre ele este Banca Transilvania, cea mai mare banca cu capital privat romanesc, care a intregistrat un profit net de 31,76 mil. lei in primele trei luni, dublu fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Planuri pentru 2011

Pentru intregul an, Banca Transilvania are de gand sa-si creasca profitabilitatea si cota de piata. De asemenea, un target important este cresterea portofoliului de credite, prin completarea ofertei si intrarea in domenii noi de activitate.

"In ceea ce priveste numarul de unitati, in acest an vor mai fi deschise 16 sedii. De asemenea, daca in prezent avem 5.737 de angajati, pana la sfarsitul anului vom ajunge la 5.900", a declarat pentru Bloombiz Robert Rekkers, directorul general, Banca Transilvania.

In ceea ce priveste rezultatele financiare pe primul trimestru, Rekkers considera ca institutia pe care o conduce are o pozitie de start favorabila in 2011.

Reducerea cheltuielilor cu provizioanele

Unul dintre principalele aspecte care au contribuit la cresterea profitului BT a fost reducerea cheltuielilor nete cu provizioanele cu 16%, pana la 161 mil. lei. De asemenea, banca si-a majorat veniturile nete din dobanzi cu 5%.

In acest moment, soldul de credite al bancii este in mare parte in lei, in valoare de peste 13 mld. lei. Din aceasta suma, 61,24% sunt credite pentru companii, iar restul pentru persoane fizice.

In ceea ce priveste profitul operational al BT, acesta a scazut cu 7% in primul trimestru al anului, pana la 201,84 mil. lei, fata de perioada similara a lui 2010. Rezultatul a fost influentat de reducerea veniturilor din operatiuni financiare cu 39%, la 34,93 mil. lei, in principal a veniturilor din titluri care s-au diminuat cu 21 mil. lei.

Veniturile din dobanzi au crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 254 milioane lei.

Veniturile nete din comisioane au avansat in primele trei luni cu 2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 85,31 milioane de lei.

Veniturile operationale s-au mentinut aproape la acelasi nivel, de 379,39 milioane de lei. Cheltuielile operationale au crescut cu 5%, la 177,55 milioane de lei. Rezultatul are legatura cu cresterea cu 51% a cheltuielilor cu publicitatea, pana la 3,69 milioane de lei.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#angajati banca transilvania, #banca transilvania, #profit net, #profit operational, #rezultate bcr, #rezultate brd, #rezultate bt, #robert rekkers, #sucursale banca transilvania , #stiri Banca Transilvania