Cursul de referinta urca la 4,1380 lei/euro

Vineri, 08 Mai 2009, ora 14:23
1197 citiri
Cursul de referinta urca la 4,1380 lei/euro

Joi, banca centrala afisase un curs de referinta de 4,1281 lei/euro, minim al ultimei luni.

 

Moneda nationala a deschis sedinta la cotatii apropiate de 4,13 lei/euro si s-a apreciat rapid pana in apropiere de 4,12 lei/euro, pentru ca apoi sa piarda teren pana la cotatii de peste 4,13 ei/euro. La 13:10, euro era cotat cu 4,1335-4,1390 lei.

"Este o tendinta regionala de corectie, dupa aprecierile de pana acum. Totusi, pare mai degraba o stabilizare. Nivelul de 4,12 lei/euro s-a dovedit un suport puternic", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Tendinta a fost similara in regiune. Zlotul s-a apreciat de la 4,373 la 4,342 unitati/euro, pentru a reveni apoi a peste 4,354 unitati/euro, iar forintul a castigat teren de la 280 la 276,6 forinti/euro, dar a cedat ulterior teren pana la 278,6 forinti/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat vineri de BNR marcheaza o apreciere a monedei nationale cu peste 1 ban (0,39%), pana la 3,0886 lei/dolar, de la nivelul de joi, de 3,1007 lei/dolar.

Cursul de referinta leu/dolar afisat vineri este un minim al ultimei luni, un nivel mai scazut nemaifiind atins din 6 aprilie, cand BNR afisa o cotatie de referinta de 3,0710 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul a continuat sa piarda teren in fata euro, ajungand a cotatii apropiate de 1,34 dolari/euro.

La 13:10, ora Romaniei, euro era cotat cu 1,3390 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,95% pe an, in usoara scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,24% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,45% pe an, de la nivelul de joi, de 9,74% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele interbancare pentru o zi, de tip overnight, au coborat usor la 9-9,50% pe an, dar raman in apropiere de noua dobanda de politica monetara, de 9,5%.

"Pare sa revina lichiditate dinspre Ministerul Finantelor. In aceasta perioada se fac plati curente lunare, care aduc lichiditate in piata", a explicat Birle.

Amnistia fiscală pregătită de Guvern, atacată de un fost premier. „Nu a funcționat și nu va funcționa nici acum. Eu sunt prost că mi-am plătit taxele la timp?”
Amnistia fiscală pregătită de Guvern, atacată de un fost premier. „Nu a funcționat și nu va funcționa nici acum. Eu sunt prost că mi-am plătit taxele la timp?”
Fostul premier Victor Ponta a criticat sâmbătă, 7 septembrie, măsurile prin care Guvernul încearcă să recupereze o parte dintre taxele datorate la bugetul de stat, spunând că măsura este...
Economiștii pun paie pe foc: „Europa s-ar putea să nu evite o recesiune". Creșterea prețurilor, imposibil de controlat
Economiștii pun paie pe foc: „Europa s-ar putea să nu evite o recesiune". Creșterea prețurilor, imposibil de controlat
Decidenții din interiorul Băncii Centrale Europene (BCE) se ciocnesc din ce în ce mai des cu privire la riscurile inflaționiste. O minoritate argumentează că există riscuri de recesiune,...
#lege, #coalitie, #salarii, #guvern, #geoana, #buget, #uniunea, #europeana , #stiri Banca Transilvania

Curs valutar

1 EUR = 4.9728 RON

0.0017

1 USD = 4.4760 RON

-0.0039
  1. Un nou producător auto intră pe piața din România cu un rival direct pentru Dacia Spring
  2. Prăbușire „violentă” a pieței auto din Germania. O marcă populară a înregistrat și cu 80% mai puține înmatriculări
  3. Cel mai scump ARO, vehicul istoric, scos la vânzare. Cât costă mașina de colecție
  4. Mutare bruscă făcută de Putin: Rusia, creștere de 601% la cumpărarea unui produs
  5. Când trebuie puse cauciucurile de iarnă pentru a evita amenzile. Pragul de temperatură ar putea fi atins chiar la începutul lunii octombrie
  6. Înmatriculările de mașini electrice în Norvegia, record fantastic în august. Ce modele preferă nordicii și diferențele drastice față de piața UE
  7. Euro și dolarul american, în depreciere față de leu. Creștere semnificativă a cotației gramului de aur
  8. Record de importuri de mașini diesel second-hand pe piața românească. Ce mărci preferă să aducă românii din Germania
  9. Câți bani plătește un român pentru traiul de zi cu zi, în Anglia. Prețuri explozive: „Asta te rupe la buzunar!" „Asta te rupe la buzunar!" VIDEO
  10. Un gigant auto a luat o decizie majoră în privința mașinilor electrice. Schimbare radicală de strategie