Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu ce fel de venituri se mai pot lua credite de la banci

Cu ce fel de venituri se mai pot lua credite de la banci

Pentru a atrage clienti la credite bancherii au revenit treptat la paleta de venituri acceptate la dosar si inainte de criza, dupa aproape un an si jumatate in care castigurile din chirii, dividende sau cesiunea drepturilor de autor au fost in dizgratie.

BRD ia in calcul in proportie de 100% veniturile din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor si alocatii pentru copii, in timp ce dividendele, diurnele si veniturile din chirii sunt ponderate in proportie de 80-90%.

Banca Transilvania accepta in proportie de 100% salariile si veniturile asociate acestora, in timp ce contractele din drepturi de autor si dividendele sunt acceptate in proportie de 90%.


Chiriile sunt ponderate intre 85% si 100% in functie de vechimea si durata contractului de inchiriere. 


In schimb, la OTP veniturile din chirii intra in calculul gradului de indatorare a clientului doar in proportie de 55%.


OTP a schimbat in ultima perioada ponderile acceptate pentru anumite categorii de venituri, spune Gabriel Cretu, directorul de retea si vanzari al bancii, in prezent dividendele, salariile obtinute in strainatate si veniturile obtinute ca PFA fiind ponderate intre 70% si 90%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1200 ori
Citeste mai multe desprevenituri banci credite