Cu ce fel de venituri se mai pot lua credite de la banci

Vineri, 07 Mai 2010, ora 11:34
1462 citiri
Cu ce fel de venituri se mai pot lua credite de la banci

Pentru a atrage clienti la credite bancherii au revenit treptat la paleta de venituri acceptate la dosar si inainte de criza, dupa aproape un an si jumatate in care castigurile din chirii, dividende sau cesiunea drepturilor de autor au fost in dizgratie.

BRD ia in calcul in proportie de 100% veniturile din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor si alocatii pentru copii, in timp ce dividendele, diurnele si veniturile din chirii sunt ponderate in proportie de 80-90%.

Banca Transilvania accepta in proportie de 100% salariile si veniturile asociate acestora, in timp ce contractele din drepturi de autor si dividendele sunt acceptate in proportie de 90%.

Chiriile sunt ponderate intre 85% si 100% in functie de vechimea si durata contractului de inchiriere. 

In schimb, la OTP veniturile din chirii intra in calculul gradului de indatorare a clientului doar in proportie de 55%.

OTP a schimbat in ultima perioada ponderile acceptate pentru anumite categorii de venituri, spune Gabriel Cretu, directorul de retea si vanzari al bancii, in prezent dividendele, salariile obtinute in strainatate si veniturile obtinute ca PFA fiind ponderate intre 70% si 90%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#venituri, #banci, #credite , #stiri Banca Transilvania