Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresterea fondurilor mutuale monetare si de obligatiuni au compensat scaderile celor de actiuni

Cresterea fondurilor mutuale monetare si de obligatiuni au compensat scaderile celor de actiuni

Fondurile monetare si cele de obligatiuni si-a pastrat si in septembrie evolutia pozitiva si au sutinut industria fondurilor mutuale, ale caror active au scazut usor, cu 0,65%, pana la 915 milioane lei (252,39 milioane euro), potrivit datelor transmise de AAF. Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), in septembrie, cea mai importanta crestere a fost consemnata de fondurile monetare, ale caror active au ajuns la 222 milioane lei, cu 15,6% mai mari decat luna anterioara, ceea ce corespunde unei cote de 24,3% din totalul activelor fondurilor deschise de investitii.


De asemenea, si activele gestionate de fondurile de obligatiuni au sporit in septembrie, cu 14,6% pana la 232 milioane lei, reprezentand 25,3% din activele totale ale fondurilor mutuale.


Cea mai mare pondere din sector, de 26%, o au fondurile diversificate, activele lor depreciindu-se in septembrie cu 14%, pana la 238 milioane lei. Fondurile cu plasamente in actiuni urmeaza, cu o pondere de 20,1%, aferenta unor active nete de 183 milioane lei, in scadere accentuata, cu 23,5% fata de luna iulie.


In clasamentul administratorilor de fonduri, BCR Asset Management isi pastreaza prima pozitie, cu active in crestere la 309 milioane lei si o cota de piata de 33,8%, urmat de BRD Asset Management, care a urcat pe pozitia a doua, dupa ce activele i-au sporit la 115,1 milioane lei, adica o cota de piata de 12,6%.


Administratorul de fonduri al Bancii Transilvania, BT Asset management se gaseste pe locul trei, cu active de 88,3 milioane lei, captand o cota de 9,6% din piata administratorilor de fonduri mutuale.


Raiffeisen Asset Management a ajuns sa administreze la sfarsitul lunii septembrie active de 82,8 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 9,1%, iar EFG Mutual Funds Management gestiona 82 milioane lei si avea o cota de piata de 8,9%.


In septembrie, Raiffeisen Asset Management aduce in piata doua fonduri de investitii, un fond deschis - Raiffeisen Monetar - si unul inchis - Raiffeisen Strategii Valutare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1312 ori