Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ciorcila (BT), gasit nevinovat in dosarul manipularii pietei de capital

Ciorcila (BT), gasit nevinovat in dosarul manipularii pietei de capital

Tribunalul Bucuresti a respins acuzatiile de manipulare a pietei de capital aduse presedintelui Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, conform NewsIn.

Acuzatiile fusesera formulate in 2010 de catre DIICOT Cluj.

Prin urmare, Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea achitarii lui Horia Ciorcila si a celorlalte persoane invinuite.


"Am luat act de decizia favorabila in ceea ce ma priveste, pronuntata de Tribunalul Bucuresti in cauza privind presupusa manipulare a pietei de capital si apreciez ca, prin aceasta hotarare, normele legale au fost corect interpretate, adevarul fiind astfel restabilit.


Inca de la inceput, intregul demers indreptat impotriva mea a fost o grava eroare si o mare nedreptate.


Consider ca, prin demararea acestui caz, s-a incercat afectarea vietii, reputatiei si carierei mele.Am demonstrat in instanta ca acuzatiile formulate au fost pure speculatii, eu nefiind autorul - si, implicit, nici beneficiarul - tranzactiilor de care am fost invinuit, tranzactii, de altfel, absolut uzuale pe piata de capital", a declarat Horia Ciorcila.


Procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Cluj au dispus anul trecut trimiterea in judecata a lui Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Bancii Transilvania, a lui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, precum si a lui Georgios Christofourou, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania si a lui Anastasios Isaakidis, angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania.


De asemenea, au mai fost deferiti justitiei Mirela Silaghi, Doina Cojocaru, Sergiu Dan Dascal si Radu Codrut Jurcovan.


Cei opt sunt acuzati de manipulare a pietei de capital, fapta prevazuta de art. 271 al. 1 comb. cu art. 249 din Legea nr. 297/2004 si spalare de bani, fapta prevazuta de art. 23 lit. b din Legea nr. 656/2002, potrivit DIICOT.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1209 ori