Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa a crescut, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile Banci Transilvania

Bursa a crescut, pe un rulaj dominat de tranzactiile cu actiunile Banci Transilvania


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele 45 de minute, o apreciere de 0,40%.

La ora 10:45, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,41%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,26 % peste inchiderea de marti.

De asemenea, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,32%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,19% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,27%.

Actiunile Banci Transilvania au fost cele mai lichide din piata, cu tranzactii in valoare de 696.399 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 1,4000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori