Bugetarii iau credite mai repede decat angajatii la privat

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 09:14
1197 citiri
Bugetarii iau credite mai repede decat angajatii la privat

Garanti Bank este una dintre bancile care ofera credite catre angajatii de la stat la o dobanda cu un punct procentual mai mica.

Din chestionarul care trebuie completat la acordarea fiecarui credit nu lipseste intrebarea legata de locul de munca. Raspunsul la intrebari conteaza la scoring-ul stabilit de fiecare banca, pe baza caruia un credit este acordat sau respins.

Iar dintre doua persoane cu profile similare, singura diferenta fiind ca una lucreaza la stat, iar cealalta la privat, angajatul la stat va obtine un punctaj mai bun.

"Intr-adevar, angajatii din sectorul public au un punctaj mai bun la calcularea scoringului, argumentul fiind stabilitatea locului de munca. Dar exista si situatii in care angajatii din secorul privat pot obtine un punctaj foarte bun. Depinde de marimea companiei, de situatia financiara", a explicat pentru capital.ro, Gabriela Nistor, director de retail la Banca Transilvania, modul in care se face departajare a clientilor.

Exista insa o serie de elemente comune la toate bancile. In cazul unor anumite segmente socio-profesionale, riscul de neplata este mai ridicat.

Astfel, printre elementele comune la toate bancile se numara faptul ca femeile divortate obtin punctaj mai mic decat cele casatorite, angajatii de la firme mici, cu capital autohton si nou-infiintate obtin punctaje mai mici decat cei de la multinationale sau de la stat. Punctaje mici obtin si cei care au persoane in intretinere.

Pe de alta parte, angajatii cu studii superioare obtin punctaje mai mari, la fel ca persoanele cu o vechime mai are in munca si la jobul actual aduce punctaje mai mari.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#angajati, #banci, #bugetari, #credite , #stiri Banca Transilvania