BT vrea sa acorde finantari de 100 mil. euro

Marti, 09 Februarie 2010, ora 13:08
1045 citiri
BT vrea sa acorde finantari de 100 mil. euro

Directorul departamentului de programe europene al Bancii Transilvania, Leonard Cornoiu, a declarat ca banca vrea sa acorde finantari de 100 milioane de euro. Finantarile vor alocate prin noua platfomra de solutii destinate beneficiarilor de fonduri europene, informeaza NewsIn.

Pana la lansarea acestei platforme, Banca Transilvania a acordat finantari de 200 milioane lei (aproape 50 milioane euro) pentru programe cu fonduri europene.

Noua platforma se adreseaza atat companiilor mari, mijlocii si mici, cat si institutiilor de invatamant, fiind vizate proiectele din sectorul productiv, de cercetare si cele destinate infrastructurii.

Banca Transilvania
vrea sa ofere prin aceasta platforma atat servicii de consultanta, cat si de finantare, astfel incat sa poata raspunde in 10 zile solicitarilor clientilor.

BT a pus accent pe faptul ca actualele conditii bancare nu sunt corelate cu cerintele autoritatilor de management si exista proiecte care sunt aprobate de autoritati, dar nu reusesc sa primeasca finantare de la banci, ceea ce a dus la situatia ca in ultimii trei ani, Romania sa absoarba doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana (UE).

"Am armonizat conditiile bancare cu criteriile autoritatilor, astfel incat procesul sa fie unul mult mai accesibil si eficient pentru clienti", au precizat reprezentantii Bancii Transilvania.

Astfel, BT a incheiat pana in prezent conventii cu peste 20 de companii de consultanta, pentru a ghida clienti inca din faza incipienta a proiectului.

"Motivele pentru care Romania absoarbe atat de putine fonduri europene au la baza procedurile foarte complexe, experienta limitata a bancilor, in conditiile in care au fost foarte putine proiecte pana in prezent, necorelarea criteriilor impuse de autoritatile de management cu cele bancare, precum si situatia precara a companiilor in actualul context economic, acestea putand oferi mai putine garantii", a explicat Cornoiu.

Romania are oportunitatea de a utiliza pana in 2013 fonduri europene de 30 miliarde euro, ceea ce ar putea reprezenta un "colac de salvare" pentru economia romaneasca in contextul actual, a mai spus Cornoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #transilvania, #finantari, #milioane, #euro, #fonduri, #europene , #stiri Banca Transilvania