BT opreste temporar creditarea pentru persoanele fizice

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 02:34
1799 citiri
BT opreste temporar creditarea pentru persoanele fizice

Banca Transilvania a sistat temporar creditarea pentru populatie, ca sa poata adapta contractele la cerintele ordonantei privind implementarea directivei europene in domeniul creditarii, activitatea urmand sa fie reluata luni, a declarat, pentru NewsIn, directorul executiv pentru retail al bancii. 

"Lucram la implementarea creditelor noi. Trebuie sa le aliniem. In principiu, se discuta cu clientii si rugamintea este, pentru cine poate, sa astepte cateva zile pana putem pune la dispozitie formele noi de contracte", a declarat pentru NewsIn, directorul executiv pentru retail al Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

Romania a fost obligata sa transpuna in legislatia nationala, pana pe 11 iunie 2010, textul Directivei Europene 48/2008 privind creditarea, motiv pentru care a adoptat, pe 9 iunie, o ordonanta de urgenta in acest sens.

Ordonanta a fost publicata in Monitoruil Oficial pe 11 iunie, iar noile conditii au intrat in vigoare pe 21 iunie.

"Din cate stiu, si la alte banci este aceeasi abordare. A fost cam din scurt, pentru ca au fost zece zile. Am inceput sa lucram la noile forme de contracte ca sa putem alinia toate cerintele. Am terminat aprobarile, pentru ca trebuie aprobari interne. A trebuit sa implementam solutia informatica, deoarece contractele se genereaza automat", a explicat Nistor.

Ea a precizat ca banca va incerca sa reia activitatea de creditare cat mai curand.

"In cursul zilei de luni o sa avem si partea formala de contracte. Oricum, noi intre timp facem analiza pe produse, ofertare si discutii cu clientii", a mai spus Nistor.

Banca Transilvania a retras, intre timp, de pe pagina sa de internet produsele de creditare pentru persoane fizice.

Printre prevederile directivei se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#banca transilvania, #creditare, #persoane fizice , #stiri Banca Transilvania