BT lucreaza la implementarea noilor reglementari privind creditarea

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:55
1140 citiri
BT lucreaza la implementarea noilor reglementari privind creditarea

Banca Transilvania a anuntat vineri ca va finaliza, pana luni, 28 iunie, implementarea noilor reglementari privind creditarea, in conformitate cu Ordonanta de urgenta care transpune Directiva Europeana 48/2008 privind contractele de credit pentru consumatori.

Banca anuntat ca in prezent are toate aprobarile interne privind aceasta aliniere la noile cerinte si a implementat programul informatic necesar generarii automate a contractelor. In plus, banca este in curs de modificare a contractelor de credit aferente, asa incat acestea sa respecte toate cerintele noi, potrivit unui comunicat remis vineri Agentiei NewsIn.

"Desi timpul de implementare a fost destul de scurt, de numai 10 zile, la Banca Transilvania am parcurs toate etapele necesare de pana acum. Avem dosare de credit in analiza, iar acestea vor fi operationale odata cu finalizarea implementarii noilor proceduri", declara Gabriela Nistor, Director Executiv Retail Banking in cadrul Bancii Transilvania.

Reglementarile europene privind contractele de credit pentru consumatori au fost transpuse intr-o ordonanta de urgenta, adoptata de executiv la data de 9 iunie, act normativ care a intrat in vigoare la 21 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bt, #creditare, #reglementari , #stiri Banca Transilvania