Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BT a acordat din iunie peste 2.000 de credite IMM-urilor

BT a acordat din iunie peste 2.000 de credite IMM-urilor

Banca Transilvania a anuntat, marti, ca a acordat peste 2.000 de credite garantare de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri (FNGCIMM) din 11 iunie si va reduce, pana la finalul anului, dobanda anuala cu 1% la creditele in lei si cu 0,5% la cele in euro, informeaza NewsIn.

Astfel, clientii bancii pot accesa "Creditul Gata Garantat" pana la sfarsitul anului cu o dobanda anuala de 14% pentru lei si de 9% pe an pentru euro, se arata in comunicat.

"In august 2009 am anuntat ca - in mai putin de doua luni de la lansarea Creditului Gata Garantat - am reusit sa acordam 1.000 de astfel de credite, cat ne-am planificat pentru intregul an. Ritmul acordarilor s-a mentinut, asa incat am dat deja peste 2.000 de Credite Gata Garantate", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

FNGCIMM acopera 80% din garantiile acestei facilitati, iar Banca Transilvania acopera restul de 20%.

"Creditul Gata Garantat" este destinat acoperirii nevoilor de capital de lucru ale companiilor, care include platile pentru furnizori, utilitati, salarii, precum si pentru achitarea datoriilor, inclusiv la bugetul de stat, sau poate servi la refinantarea unor credite contractate de la alte banci.

Valoarea maxima a finantarii este de 250.000 lei sau echivalentul in euro, iar termenul de acordare este de un an, cu posibilitate de prelungire.

Pentru a beneficia de aceasta finantare, companiile trebuie sa aiba minim doi ani de activitate. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1316 ori
Citeste mai multe desprebt credite finantare imm