Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bilant pozitiv la BT Leasing Transilvania

Bilant pozitiv la BT Leasing Transilvania

Valoarea bunurilor finantate de BT Leasing Transilvania a urcat, in primele cinci luni ale acestui an, cu peste 43%, pana la 5,6 milioane de euro.Profitul net inregistrat de companie in perioada analizata s-a ridicat la 18,8 miliarde de lei, dublu comparativ cu suma de 8,8 miliarde de lei obtinuta in acelasi interval al anului trecut. "Aceste cresteri se datoreaza in mare masura accesului companiei la noi surse de finantare, precum creditul de cinci milioane de euro acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)", a explicat Nicoara. El a subliniat faptul ca, pina la sfirsitul lunii mai, BT Leasing a angajat mai mult de 50% din imprumutul contractat cu BERD.

Autovehiculele detin cea mai mare pondere in totalul finantarilor, circa 75%, in scadere cu cinci procente comparativ cu perioada similara a anului 2003. Anul trecut, compania a inregistrat un profit de 24,4 miliarde de lei si a incheiat contracte in valoare totala de 9,2 milioane de euro.

Recent, capitalul social al BT Leasing a fost majorat cu 22,8 miliarde de lei, de la 37,5 miliarde de lei la 60,3 miliarde de lei, prin incorporarea profitului nerepartizat aferent anului 2003.

In scurt timp, BT Leasing Transilvania va deschide in Bucuresti un punct de lucru. "Biroul de la Bucuresti are rolul de a ne intari pozitia pe aceasta piata si de a facilita legatura cu dealerii auto si cu producatorii de echipamente din zona Capitalei", a adaugat Nicoara.

BT Leasing Transilvania este membra a grupului financiar BT, care include Banca Transilvania, BT Asigurari, BT Direct si BT Securities.

Potrivit datelor Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), valoarea totala a contractelor de leasing incheiate in 2003 a fost de 1,12 miliarde de euro.

Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1348 ori