BERD acorda BT Leasing Transilvania un credit de 5 mil. euro pentru IMM-uri

Miercuri, 27 Septembrie 2006, ora 11:08
935 citiri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat, marti, BT Leasing Transilvania IFN S.A., o divizie a grupului bancar Banca Transilvania (BT), o linie de credit de 5 milioane euro pentru finantarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, informeaza un comunicat BERD.Noua linie de credit BERD va permite BT Leasing Transilvania sa acorde noi linii de finantare de pana la 125.000 de euro pentru clientii sai din sectorul IMM. Linia de credit este asigurata conform prevederilor EU/EBRD SME Finance Facility, o initiativa finantata in comun de Uniunea Europeana si BERD.

Directorul BERD, Kurt Geiger, a apreciat ca IMM-urile din Romania au nevoie sa aiba acces la mecanisme de finantare mai permisive, dezvoltarea acestui segment fiind o conditie cheie pentru economia romaneasca. In plus, noul proiect va servi si ca demonstratie pentru alte companii de leasing care analizeaza posibilitatea cresterii prezentei lor pe piata de leasing destinata IMM-urilor.

BT Leasing Transilvania este recunoscuta pentru succesele inregistrate in finantarea IMM-urilor si a demonstrat ca poate inregistra o crestere solida mentinand in acelasi timp un portofoliu de leasing de calitate. Soliditatea pe termen lung a companiei este suportata si de sprijinul de care beneficiaza din partea firmei mama, Banca Transilvania (BT), in care BERD detine o participatie de 15 procente. Directorul general de la BT Leasing Transilvania, Titus Nicoara, a apreciat ca noua linie de credit va ajuta BTL sa-si atinga obiectivul de a pune la punct un portofoliu national in sectorul IMM-urilor, ceea ce va consolida economia Romaniei.

EU/EBRD SME Finance Facility este un program comun al Comisiei Europene si BERD, ce sprijina dezvoltarea antreprenorilor prin facilitarea accesului la finantare. Conform acestui proiect regional ce acopera 11 tari, BERD va pune la dispozitie fonduri de aproximativ 1,1 miliarde euro, dintre care 1,041 miliarde euro au si fost alocate proiectelor semnate pana acum. La randul sau, Comisia Europeana a contribuit cu 157 milioane euro de la lansarea EU/EBRD SME Finance Facility in anul 1999.

Rompres