Bank of Cyprus vrea sa cumpere inca 10% din actiunile BT

Luni, 17 Mai 2010, ora 12:02
1699 citiri
Bank of Cyprus vrea sa cumpere inca 10% din actiunile BT

Bank of Cyprus vrea sa-si majoreze participatia la Banca Transilvania (BT) la 20% din actiuni, de la 9,99% in prezent, si a obtinut deja aprobarea bancii centrale din Cipru, asteptand in prezent avizul BNR, informeaza Mediafax.

"Majorarea participatiei depinde si de avizul Bancii Nationale a Romaniei, catre care grupul a transmis deja solicitarea respectiva", se arata intr-un comunicat al Bank of Cyprus, prezentat luni.

Bank of Cyprus a anuntat, in luna decembrie, ca a cumparat 9,7068% din titlurile Bancii Transilvania (TLV), pentru 58 milioane de euro, si a devenit astfel al doilea mare actionar al bancii, dupa Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care controleaza 14,98% din titluri.

Anterior, surse bancare si din piata de capital au declarat pentru MEDIAFAX ca o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania, dupa ce a cumparat un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei.

Potrivit comunicatului remis luni, grupul cipriot detine 9,99% din actiunile BT.

"Daca vor fi obtinute aprobarile necesare, grupul va putea, daca va aparea o oportunitate adecvata, sa-si creasca procentajul participatiei la pana la 20%", se spune in comunicat.

O actiune TLV valora 1,56 lei in jurul orei 11:00, ceea ce inseamna o capitalizare de 1,6946 miliarde lei. Astfel, 10% din actiunile Bancii Transilvania valoreaza aproape 170 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bank, #cyprus, #actiuni, #banca, #transilvania , #stiri Banca Transilvania