Bank of Cyprus a cumparat 9,7% din actiunile Bancii Transilvania

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 22:43
1580 citiri
Bank of Cyprus a cumparat 9,7% din actiunile Bancii Transilvania

Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a cumparat 9,7068% din actiunile Bancii Transilvania (TLV), pentru 58 milioane de euro. "Bank of Cyprus anunta ca a achizitionat 102,86 milioane de actiuni Banca Transilvania, reprezentand o participatie de 9,7% din capitalul bancii, pentru care a platit 58 de milioane de euro.

Tranzactia nu are impact material asupra adecvarii capitalului bancii sau indicatorilor financiari fundamentali ai grupului Bank of Cyprus", se arata intr-un comunicat al grupului cipriot, postat pe Bursa de la Atena.

Grupul arata ca a decis sa realizeze aceasta tranzactie doar cu scop de investitie, in conditiile in care achizitia ofera Bank of Cyprus oportunitatea de a investi in capitalului unei banci importante din Romania si sa castige mai multe cunostinte si experienta despre piata bancara.

Inca de saptamana trecuta, surse bancare si din piata de capital au declarat pentru MEDIAFAX ca o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania, dupa ce a cumparat un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei.

Sursele au precizat ca institutia de credit straina va achizitiona intr-o prima faza pana la 10% din actiunile BT, iar dupa ce actionarii isi vor da acordul, participatia cumparatorului va creste pana la 20%.

Un pachet de 42,51 milioane de actiuni TLV, reprezentand 4,01% din capitalul bancii, a fost vandut, la inceputul saptamanii trecute, la Bursa prin cinci tranzactii speciale in valoare de 102 milioane lei (24,2 milioane euro), la un pret cu 8,1% peste cotatia de referinta, respectiv 2,4 lei/actiune.

Bank of Cyprus are active de 37 de miliarde euro. Banca din Cipru a intrat pe piata din Romania in martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai tarziu a inceput operatiunile bancare, pe zona clientilor corporate. Astfel, grupul este deja prezent in Romania prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing. 

#bank of cyprus, #transilvania, #banca, #actiuni , #stiri Banca Transilvania