Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania vrea sa-si majorareze capitalul cu 391,58 milioane lei

Banca Transilvania vrea sa-si majorareze capitalul cu 391,58 milioane lei

Conducerea Bancii Transilvania (TLV) propune majorarea capitalului social cu 391,58 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profit, utilizarea primelor de emisiune si prin noi aporturi in numerar din partea actionarilor, potrivit convocatorului adunarii generale, informeaza NewsIn.

Astfel, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net, existente in sold la sfarsitul anului trecut, vor fi obtinute 173,9 milioane lei, in timp ce din primele de emisiune va fi incasata suma de 97,68 milioane lei.

Totodata, Banca Transilvania cere de la actionari inca 120 milioane lei, urmand sa fie emise 120 milioane de actiuni, la pretul de 1 leu.

De asemenea, conducerea bancii propune si tranzactionarea drepturilor de preferinta in cazul acestei majorari, pentru o perioada de trei saptamani.

In acelasi timp, actionarii vor decide la adunarea generala din 28 aprilie daca accepta listarea dubla a titlurilor TLV, adica tranzactionarea acestora si pe Bursa din Viena.

Tot la AGA va fi ales si un nou consiliu de administratie pentru perioada 2010 - 2014 si vor fi aprobate situatiile financiare pe 2009.

Banca a precizat ca un membru al CA, Ionut Patrahau, si-a dat demisia din conducere, din motive personale.

Profitul net al Bancii Transilvania (TLV) a scazut de peste sase ori anul trecut, la 61,94 milioane lei (14,61 milioane euro), cu toate ca veniturile operationale au sporit cu 27% fata de anul 2008, pana la 1,29 miliarde lei.

Scaderea puternica a profitului net s-a datorat provizioanelor mari constituite de banca.

Astfel, in 2009, soldul provizioanelor aferente activitatii de creditare a crescut cu 225%, ajungand la 755 milioane lei, in conditiile unui management al riscului adaptat mediului economic actual.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1064 ori
Citeste mai multe desprebt capital majorare surse