Banca Transilvania vrea sa investeasca 4,5 de milioane euro intr-un call-center

Miercuri, 07 Februarie 2007, ora 12:53
878 citiri

Conducerea Bancii Transilvania va propune actionarilor aprobarea unui buget de investitii de 30 de milioane de euro pentru 2007, din care 4,5 milioane euro vor fi folositi pentru un call-center, a declarat, miercuri, directorul general al institutiei, Robert C. Rekkers.


Propunerea va fi inaintata pentru a fi dezbatuta de actionari in cadrul unei adunari generale a actionarilor (AGA) care va avea loc in luna aprilie.

Bugetul de 30 de milioane de euro include si sumele necesare investitiilor pe care banca vrea sa le faca in call-center. "Banca Transilvania a investit 2,5-3 milioane de euro in dezvoltarea call-center-ului in 2006 si intentionam sa investim inca 4,5 milioane euro in acest an", a precizat Rekkers.

Cea mai mare parte a bugetului de investitii va fi utilizata pentru reteaua bancara. "Vrem sa deschidem inca 80-90 de unitati bancare in 2007. Vom face, de asemenea, investitii in modernizarea si relocarea unor unitati deja existente ale Bancii Transilvania", a adaugat Rekkers.

Directorul general al Bancii Transilvania a mentionat ca obiectivul principal pentru acest an al institutiei pe care o conduce este sa ajunga la un milion de clienti activi, prin aceasta intelegand acei clienti care sa aiba Banca Transilvania drept banca principala in derularea tranzactiilor curente.

Banca Transilvania are, in prezent, o retea de 343 de sucursale si agentii in toata tara, precum si 528 de bancomate si peste 4.500 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS). Banca s-a extins anul trecut cu 126 de unitati si se clasa, la finele anului trecut, pe locul patru dupa numarul unitatilor bancare, in urma Casei de Economii si Consemnatiuni, BRD-Groupe Societe Generale si Bancii Comerciale Romane.

Banca Transilvania, a cincea institutie financiara ca marime de pe piata romaneasca, detinea active in valoare de 8,08 miliarde lei (2,39 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,69% din piata bancara. Banca a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)