Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania vinde in septembrie obligatiuni convertibile de 25 milioane dolari

Banca Transilvania vinde in septembrie obligatiuni convertibile de 25 milioane dolari
Potrivit unui anunt al institutiei de credit, restul obligatiunilor, in valoare de cinci milioane de dolari, vor fi oferite spre subscriere altor investitori, persoane fizice sau juridice.
Vanzarea titlurilor va respecta repturile de preferinta ale actionarilor bancii, care vor putea subscrie titluri in perioada 2-9 septembrie, iar in cazul in care vor ramane obligatiuni acestea vor fi scoase la vanzare in perioada 9-15 septembrie, dupa principiul primul venit primul servit.

Titlurile au o valoare nominala de 10.000 de dolari, sunt negarantate, si dobanda va fi platita semestrial.

Rata dobanzii este calculata, pentru prima perioada, ca LIBOR (rata interbancara pe piata londoneza) la sase luni plus o marja de trei puncte procentuale. Marja va varia in viitor in functie de fluctuatia ratingului pe termen lung pentru creditul suveran in valuta acordat Romaniei de agentia Standard&Poor''s si ratingul pe termen lung pentru obligatiunile guvernamentale acordat de catre Moody''s.

Obligatiunile vor putea fi converite in actiuni la 1 noiembrie 2006, 1 noiembrie 2007, 1 noiembrie 2008, 1 noiembrie 2009 si 15 iunie 2010.

Rascumpararea va avea loc la valoarea nominala la 15 iulie 2010 si nu exista optiunea de rascumparare anticipsata, cu exceptia lichidarii bancii.

In luna iunie, Banca Transilvania a obtinut de la International Finance Corporation o linie de finantare in valoare de 20 de milioane euro pentru acordarea de credite ipotecare, dupa ce a primit in 2004 o suma similara cu aceeasi destinatie de la institutia financiara internationala.

Cu sediul central in Cluj-Napoca, BT are o retea formata din peste 150 unitati teritoriale.

Banca a obtinut, in primele sase luni ale anului, un profit net de 52,1 milioane lei (521 miliarde lei vechi), in crestere cu 85% comparativ cu rezultatul inregistrat in perioada similara din 2004. Activele bilantiere s-au majorat de 1,4 ori, de la 2,6 miliarde lei, la 3,65 miliarde lei.

Principalul actionar al BT este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu 15% din actiuni.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 776 ori