Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania taie dobanzile la depozite

Banca Transilvania taie dobanzile la depozite

Banca Transilvania (BT) a redus cu 0,25 puncte procentuale nivelul dobanzilor platite la depozitele in lei, euro si dolari. In cazul depozitului in dolari, cu o scadenta la una si trei luni, ajustarea a fost de jumatate de punct procentual. 

 

Astfel, depozitele clasice la termen in lei, constituite pe o perioada de una sau trei luni, au acum dobanzi de 9,25% pe an, iar cele cu scadenta la sase, noua sau 12 luni - de 9,5% pe an, atat pentru persoane fizice, cat si pentru juridice.

La depozitul Contul de Economii pentru persoane fizice, bonificatiile sunt cuprinse intre 9% si 105 pe an, iar pentru companii, intre 6,5% si 7,5% pe an.

Depozitul Anotimpuri, constituit pe 45 de zile, are acum o dobanda de 9,25%, Depozitul pe 111 zile - 9,75%, iar depozitul pe 210 zile - 10%.

In ceea ce priveste depozitele in valuta, dobanda la euro este cuprinsa intre 3,25% si 3,75% in functie de scadenta, iar la dolari - intre 1,75% si 3%.

In ultimele luni, mai multe banci au anuntat reduceri succesive ale dobanzilor la produsele de economisire.

Astfel, de la dobanzile de peste 15% pe an la lei si peste 7% pe an la euro, acestea aproape ca s-au injumatatit.

Analistii anticipeaza ca, pana la finele anului, nicio banca nu va mai oferi bonificatii la lei de doua cifre.

De altfel, tot mai multe institutii bancare au inceput sa ofere dobanzi cu singura cifra. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2040 ori