Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania primeste 22,5 milioane de euro de la BERD

Banca Transilvania primeste 22,5 milioane de euro de la BERD
Banca Transilvania a contractat un credit sindicalizat de 22,5 milioane de euro de la mai multe banci internationale, imprumut al carui aranjor a fost BERDDin aceasta finantare, 7,5 milioane de euro vor proveni de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar restul de la un consortiu de banci comerciale.
Suma obtinuta pe o perioada de 5-7 ani va fi utilizata pentru finantarea pe termen lung a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), companiilor, precum si persoanelor fizice.

BERD este cel mai mare actionar al Bancii Transilvania, dupa ce a preluat in urma cu doi ani un pachet de 15% din actiunile bancii.

Banca Transilvania a mai semnat in aceasta saptamana cu Fondul Olandez de Finantare pentru Dezvoltare (FMO) un acord de finantare de 10 milioane de euro, destinatia fondurilor fiind sustinerea IMM-urilor.

Scadenta imprumutului de 10 milioane de euro este de sapte ani. IMM-urile vor avea posibilitatea sa acceseze credite cu o valoare maxima de 750.000 de euro pentru investitii sau capital de lucru, creditele putand fi acordate pentru o perioada maxima de sapte ani, a precizat directorul general al bancii, Robert Rekkers.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 726 ori