Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania lanseaza un fond de investitii cu risc scazut

Banca Transilvania lanseaza un fond de investitii cu risc scazut
Banca Transilvania ar putea lansa, inca de saptamana viitoare, fondul de investitii BT Obligatiuni, pentru care a primit aprobarea CNVM, prin intermediul caruia va investi in obligatiuni in lei, emise de stat sau de companiile mari, a declarat directorul Bancii Transilvania, Robert Rekkers."Noi ne asteptam ca dobanzile sa mai creasca si astfel vom putea oferi un randament de 10% la lei, ceea ce consideram ca este foarte atractiv pe segmentul fondurilor mutuale, in conditiile actuale ale pietei. Daca dobanzile scad, pretul obligatiunilor va creste si vom putea oferi un randament aditional", a explicat Rekkers.


BT Asset Management, parte componenta a grupului Bancii Transilvania, administreaza in prezent trei fonduri deschise de investitii: BT Clasic, BT Maxim si BT Index.Profitul net al Bancii Transilvania a crescut in primele trei luni ale acestui an cu 57,7% fata de cel din perioda similara din 2007, pana la 49,3 milioane lei, pe fondul obtinerii unor venituri mai mari cu 68%. In primul trimestru al anului trecut, Banca Transilvania obtinuse un profit net de 31,25 milioane lei.Banca Transilvania are in prezent un capital social de 611,08 milioane lei, divizat in 6,11 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul cel mai important al bancii este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,98%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1378 ori