Banca Transilvania emite obligatiuni de 30 milioane de euro

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 08:37
2269 citiri
Banca Transilvania emite obligatiuni de 30 milioane de euro

Banca Transilvania (TLV) vrea sa imprumute 30 milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni convertibile, cu maturitate de pana la 7 ani si pentru care ar putea plati o dobanda anuala cu 6 - 6,25 puncte procentuale peste EURIBOR la sase luni, rata situata in prezent la 0,406%.

Emisiunea de obligatiuni a fost aprobata de actionari in luna aprilie, iar conditiile generale ale emisunii au fost publicate recent pe site-ul bancii.

Consiliul de Administratie urmeaza sa stabileasca termenii finali ai emisiunii, iar pentru aceasta trebuie sa primeasca imputernicire de la actionari, intr-o AGA programata pentru 30 octombrie.

Potrivit conditiilor generale, dobanda ar urma sa fie platita semestrial, pe 15 ianuarie si pe 15 iulie, iar rambursarea se va face la scadenta.

"Perioada optiunii de conversie va incepe la 15 luni dupa emisiunea de obligatiuni si va expira la data care survine mai tarziu dintre (a) data de scadenta a obligatiunii; si (b) data finala de rambursare a obligatiunii. Pretul de conversie va fi determinat ca si pretul mediu ponderat cu volumul tranzactiilor pentru 90 zile de tranzactionare anterioare datei de conversie, luand in considerare operatiunile Bursei de Valori Bucuresti pe piata regulata, ajustate pentru orice operatiune de fractionare a actiunilor", se arata in conditiile generale.

Cea mai recenta emisiune de obligatiuni convertibile a Bancii Transilvania a fost in 2005, cand banca a emis obligatiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Banca are un capital social de 1,903 miliarde lei, divizat in 1,093miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Actiunile bancii au crescut nesemnificativ, cu 0,08% in sedinta bursiera de joi, la 1,199 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea institutiei de credit este de 2,281 miliarde lei (498 milioane euro).

#Banca Transilvania obligatiuni, #Banca Transilvania emisiune, #Banca Transilvania atragere capital , #stiri Banca Transilvania