Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania crede ca fuziunile de pe piata bancara o ajuta sa creasca mai rapid

Banca Transilvania crede ca fuziunile de pe piata bancara o ajuta sa creasca mai rapid

Integrarea Bancii Comerciale Romane (BCR) in grupul Erste Bank si fuziunea HVB tiriac Bank cu Unicredit creeaza

In acest an, Banca Transilvania si-a planificat sa deschida 80 de noi unitati si are un buget de investitii de 30-35 milioane euro. Portofoliul de imprumuturi al bancii a ajuns la 1,4 miliarde euro la finalul lui 2006, iar depozitele atrase de la clienti au ajuns la 1,7 miliarde euro, a mentionat presedintele institutiei."Credem ca in urmatoarele 12-18 luni, avem o fereastra in care putem creste mai rapid", a spus Rekkers.

BCR, cea mai mare banca de pe piata romaneasca, este in proces de integrare in grupul noului actionar majoritar, Erste Bank, iar Unicredit va fuziona cu HVB Tiriac in vara acestui an.

Banca Transilvania, a cincea ca marime de pe piata romaneasca, are o retea de 350 de unitati, detinea active in valoare de 8,08 miliarde lei (2,39 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,69% din piata bancara romaneasca. Institutia financiara a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior.

Bloombiz
(Sursa: Newsin)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori