Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania are titluri de stat in valoare de 550 milioane lei

Banca Transilvania are titluri de stat in valoare de 550 milioane lei

Banca Transilvania are titluri de stat in valoare de 550 milioane lei, a spus joi directorul sau general, Robert Rekkers, care a precizat ca banca a apelat miercuri la facilitatea de credit oferita de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Banca Transilvania nu a apelat saptamana trecuta la credit lombard, insa a facut-o saptamana aceasta, a precizat Rekkers. "Este o operatiuni normala. Noi mai apelam, in caz de nevoie, la facilitatea de credit oferita de BNR , mai ales ca avem titluri de stat si o putem face", a spus Rekkers.


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu , a declarat ca banca centrala a acordat, vineri, credit lombard de peste 2 miliarde lei bancilor comerciale, in conditiile in care lichiditatea din piata a scazut brusc pe fondul operatiunilor de tip swap. BNR a acordat bancilor credit lombard si in aceasta saptamana.


Creditul lombard - sau facilitatea de credit - este oferit de BNR bancilor care au nevoie de lichiditate, dar care trebuie sa garanteze cu titluri de stat. In prezent, dobanda anuala la creditul lombard este de 14,25%, fiind stabilita la 4% peste dobanda de politica monetara. Rekkers a mai spus ca Banca Transilvania se concentreaza pe lei si este "destul de restrictiva" in acordarea de finantari in euro.


"In prezent, pe lei, dobanzile in piata sunt mari, dar noi nu vrem sa creditam in conditii exagerate. In plus, ma astept pentru saptamana viitoarela o scadere a dobanzilor la un nivel mai acceptabil", a aratat Rekkers.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1437 ori