Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Transilvania a lansat Fondul inchis de investitii BT Invest I

Banca Transilvania a lansat Fondul inchis de investitii BT Invest I
Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat Fondul inchis de investitii BT Invest I, administrat de societatea de administrare a activelor Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Asset Management SAI SA. "Evolutia BT Asset Management SAI SA vine sa confirme oportunitatea deciziei Bancii Transilvania de a intra pe piata administrarii de active", a afirmat directorul general BT, Robert C. Rekkers.Banca Transilvania a lansat, de asemenea, in luna septembrie, doua fonduri de investitii administrate de catre BT Asset Management SAI SA, respectiv BT Clasic si BT Maxim. Pana la data de 24 noiembrie, BT Maxim inregistrase o crestere de 9,6 la suta, iar BT Clasic de 3,7 la suta. In plus, valoarea activelor nete a celor doua fonduri a evoluat spectaculos, cota de piata detinuta fiind de 5,8 la suta la sfarsitul lunii octombrie 2005.In luna octombrie, BT a demarat actiunea de distribuire a celor doua fonduri, fiind activate aproximativ 200 de entitati operationale in tara. Cele doua fonduri se adreseaza pietei de retail si se diferentiaza prin structura de plasamente si profilul de risc. "Volumul scazut al pietei administrarii de active si contextul macroeconomic favorabil ne fac sa avem incredere in potentialul ridicat de crestere al acestui segment", afirma directorul general BT Asset Management SAI SA.
Actionarii principali la BT Asset Management SAI SA sunt Banca Transilvania, 90 la suta din capitalul social, si SIF Banat Crisana, 10 la suta.

Anca Vlada

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori